Translate

marți, 23 decembrie 2014

TP-LINK C2

Router wireless TP-Link Archer C2 AC750 

 http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=Archer+C2&version=V1

 http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=Archer+C2&version=V1#tbl_j

http://www.test-ipv6.com/

 http://www.tp-link.us/support/download/?model=Archer+C2&version=V1

 http://www.tplink.com/common/compatible/print-server/

 Trebuie să accesați  tplinklogin.net. Acolo m-am logat cu user-ul Admin și parola Admin

 TP-Link-Archer-C2-AC750 (14)


În ultimele zile am testat un router wireless pe Wi-Fi AC de la TP-Link. Denumirea sa completă este TP-Link Archer C2 AC750, iar lansarea oficială în România are loc în acest momente. Archer C2 AC750 face parte dintr-o gamă AC alături de TP-Link TL-WDR4300 N750, Archer C5 AC1350 și Archer C7 AC1750, vârful de gamă.
Alături de router-ul Archer C2 AC750 a sosit și adaptorul wireless TP-Link Archer T4U AC1200. Urmează a primi o recenzie dedicată și nu voi insista prea tare asupra sa în acest review-ul router-ului wireless. Standardul Wi-Fi ac permite viteze de transfer mai ridicate și devine recomandat un router AC când ai abonamente la internet ce atinge viteze în download de peste 300 – 500 Mbps. Spre exemplu, Fiberlink 500 și Fiberlink 1000 cu 500 și 1000 Mbps au nevoie de un astel de router, în genul celui pe care TP-Link l-a trimis la testat. Sunt foarte puține laptopuri sau desktop PC-uri cu Wi-Fi ac, de aceea și adaptorul ar fi recomandat, dacă dorești să atingi viteze peste standard-ul N.
TP-Link-Archer-C2-AC750 (13)
Trebuie să mai fac câteva precizări. Testele le-am făcut pe abonamentul Fiberlink 500 de la RCS-RDS, 500 Mbps maxim teoretic pentru download și pe laptopul ASUS U36 cu Intel Core i5-2450M la 2.5 GHz, 8 GB RAM, SSD de 120 GB, port USB 3.0 + adaptorul TP-Link mai sus menționat.
Câteva din specificațiile lui TP-Link Archer C2 AC750:
specificatii-TP-Link-Archer-C2-AC750
Design
TP-Link-Archer-C2-AC750 (15)
În pachet dați de router-ul wireless, cele 2 antene externe ce sunt ușor de montat, cablu pe RJ-45 la ambele capete, cd micuț cu driver și manual de utilizare în format electronic, ghid de utilizare, încărcător pe jack proprietar.
Are o textură inedită în partea superioară, mult plastic lucios care adună praful în timp. Aș spune că este un clasic cu o formă ușor modificată. Una dintre antene lucrează pe 2.4 GHz și alta pe 5 GHz. Au preferat să meargă pe mâna unor antene externe. Elementele de conectivitate sunt regăsite în spatele router-ului. În partea frontală are câteva LED-uri ce indică conexiunea la internet, alimentarea cu energie etc. Nu sunt intruzive, asta-i bine mai ales dacă router-ul se află poziționat în aria ta vizuală.
Mai multe nu sunt de spus la acest capitol. Clasic, simplu, ușor, antene externe.
Interfață pentru PC, setări și utilizare
TP-Link-Archer-C2-AC750 (16)
Când testez routere am oroare de setările pe care le faci în modul incipient. La TP-Link totul s-a desfășurat rapid și simplu. Am conectat încărăctorul la router și cablul de internet în locașul dedicat. M-am conectat pe Wi-Fi la router, parola inițială este notată pe spatele router-ului, la bază. Am făcut o poză cu telefonul și am luat caracterele parolei de acolo.
Trebuie să accesați  tplinklogin.net. Acolo m-am logat cu user-ul Admin și parola Admin. A început etapa setărilor. Am selectat parolele pentru rețeaua wireless pe 2.4 și 5 GHz. Am setat username-ul și parola pentru serviciul Fiberlink de la RCS-RDS. A mers direct fără nicio problemă.
Câteva capturi de ecran cu setările router-ului TP-Link Archer C2 AC750:
Pagina de start:
Pagina-de-start-TP-Link
Meniu complet:
Meniu-complet-TP-Link
Setările rapide, de rulat în prima fază:
Quick-Setup
Detalii legate de conexiune:
Detalii-legate-de-conexiune
Setările Wi-Fi pe 5 GHz:
Setari-Wi-Fi-pe-5-GHz
Elemente de securitate:
Elemente-de-securitate
Control parental:
Control-parental
Sunt tot felul de configurații pentru partea de criptare și securitate. Recunosc că în afară de parola setată pentru rețelele Wi-Fi pe 2.4 și 5 GHz nu am pierdut prea mult timp cu descoperirea elementelor incluse în firmware-ul scris de către TP-Link.
Teste făcute cu SpeedTest
Am folosit cea mai uzuală aplicație de benchmark la momentul actual. Rezultatele obținute variază în funcție de accesarea internetului oferit de router cu ajutorul unui adaptor Wi-Fi ac, pe 5 GHz atinge valori aproape duble față de 2.4 GHz. Asta-i vizibil și când te conectezi cu ajutorul unui telefon mobil sau cu o tabletă dual-band.

TP-Link Archer C2 AC750 + laptop ASUS U36 pe 2.4 GHz

Test-PC-fara-adaptor
TP-Link Archer C2 AC750 + adaptor wireless TP-Link Archer T4U AC1200 + laptop ASUS U36 pe 5 GHz
Test-PC-cu-adaptor-3

TP-Link Archer C2 AC750 + LG Nexus 5 pe 2.4 GHz

Nexus-5-TP-Link-2.4-GHz

TP-Link Archer C2 AC750 + LG Nexus 5 pe 5 GHz

Nexus-5-TP-Link-5-GHz

TP-Link Archer C2 AC750 + Samsung GALAXY Tab 4 8.4 pe 2.4 GHz

Samsung-GALAXY-Tab-4-8.4-1

TP-Link Archer C2 AC750 + Samsung GALAXY Tab 4 8.4 pe 5 GHz

Samsung-GALAXY-Tab-4-8.4-2
Conectivitate
TP-Link-Archer-C2-AC750 (17)
Pe spatele router-ului dați de 4 x RJ-45 + 1 x RJ-45, toate pe 10/ 100 / 1000 Mbps, USB 2.0 și jack pentru încărăctor. În ce privește semnalul s-a descurcat destul de bine, contează câte elemente blochează router-ul. Mă uitam că în funcție de asta și viteza variază mult, fără perete între router și laptop sau telefon mobil se ating valori cu 30 – 40% mai mari față vitezele atinse când un obstacol se interpune.

TP-Link-Archer-C2-AC750 (14)
TP-Link Archer C2 AC750 este un router ac destul de capabil, la un preț ok și impresionează prin ușurința oferită în utilizare și opțiune incluse. Din păcate, 750 Mbps nu atinge nici în dual- streaming. Am punctat elementele ce-l recomandă, dar și cele un pic mai slabe.
PRO
– ușor de făcut setările inițiale;
– dual-band pe 2.4 și GHz, Wi-Fi AC și viteze combinate de peste 700 Mbps;
– acoperire destul de bună;
– raport preț / specificații ok.
CONTRA
– AC750 nu relevă și viteza maximă atinsă de acest router, mi-aș fi dorit să văd până la 1 Gbps pe Wi-Fi, nu doar pe conexiunea pe fir;
– design clasic, antene externe, dar aici totul ține de opinia fiecăruia.
Partea de unboxing și primele impresii:

vineri, 24 octombrie 2014

Despre noi

Maramureșeanul care forțează rescrierea istoriei. 

Disputa marilor lingviști ai lumii pe originea limbii române

EXCLUSIV Maramureșeanul care forțează rescrierea istoriei. Disputa marilor lingviști ai lumii pe originea limbii române

George Cadar, istoricul băimărean care a tradus în premieră mondială inscripţia tracă de pe inelul descoperit la Ezerovo în anul 1912, susţine că istoria ar putea fi rescrisă și că limba română veche este de fapt la originea tuturor limbilor europene. Acesta și-a susținut teoria la cel de-al XII-lea Congres al Societăţii Internaţionale de Studii Semiotice de la Sofia, în perioada 16-20 septembrie la Sofia,unde a participat alături de specialişti din 130 de ţări. La Congres, maramureșeanul a prezentat traducerea misteriosului inel de la Ezerovo, în premieră mondială. Acesta susține că decriptarea înscrisurilor de pe inel nu s-a putut realiza până acum deoarece nu s-a cunoscut scrierea fonetică. Specialiştii spun că înscrisurile de pe acest inel sunt în limba tracă şi George Cadar confirmă acest lucru, dar face precizarea că s-au folosit caractere greceşti. „Poate să fie scris în orice limbă, noi trebuie să citim în limba noastră”, a declarat, pentru VoceaTransilvaniei.ro, istoricul din Maramureș. Potrivit traducerii făcute de Cadar, pe inel este înscris: „Rolistene îs. Născut Renea. Tiltian este numele pământului pe care îl stăpânesc. Tot ce este dedesubt este viaţa mea”.  Inelul de la Ezerovo este un artefact de aur pe care este gravată o inscripție în limba tracă.[A][1] Este una dintre puținele relicve păstrate care conțin text în această limbă.
inel ezerovo

Dispută cu marii lingvişti ai lumii

George Cadar are 57 de ani şi este licenţiat în istorie antică, membru al Asociaţiei Române de Studii Semiotice şi al Societăţii Internaţionale de Ştiinţe Semiotice şi este autorul a mai multe cărţi de semiotică şi studii de specialitate. Cercetătorul este convins că limba română este urmaşa unei aşa-numite „limbi bătrâne”.
„Valorile tradiţionale trebuie protejate şi am luptat pentru asta. Eu am susţinut întotdeauna ideea şi mă lupt pentru asta, să încercăm constituirea în Maramureş a unei şcoli de conservare a identităţii naţionale”, afirmă Cadar  pentru VoceaTransilvaniei.ro.

Maramureşul, păstrător al elementelor de identitate naţională

Cercetătorul îşi argumentează ideea prin faptul că Maramureşul în momentul de faţă este arealul geografic care păstrează cel mai profund elementele de arhetip ale identităţii noastre ca români, respectiv port, dans, limbă, tradiţii, obiceiuri, proverbe. „Şi pentru că era un teritoriu extraordinar de vast în vremurile de demult, este teritoriul de pregnanţă al civilizaţiei «boilor». Eu aşa îi numesc pe strămoşii noştri”, spune George Cadar.
Din punctul lui de vedere se face o foarte mare greşeală atunci când se spune că celţii boi nu sunt de origine dacică sau getică.
„Este mare greşeală. Eu am găsit o stemă a celţilor care este identică cu heraldica dacică, aceea a capului de lup cu coadă de dragon. Celţii au doi dragoni încolăciţi, au aceeaşi simbolistică ca şi ai noştri. Stema dacilor însă este cu totul alta, nu este aceea cu cap de lup şi coadă de dragon şi o s-o prezint pentru prima dată, n-am mai întâlnit-o. Este o stemă care doi lei afrontaţi ce ţin în braţe o piramidă de argint în contrapunere cu piramida de foc a Egiptului pentru că ne aflăm în Zona Septentrională a Pământului. Deasupra este o coroană cu lună şi scrie mare «Dacia»”, mai adaugă acesta. „Inelul de la Ezerovo, de exemplu, a mai fost încercată o traducere a lui, are oareşceva legături, dar, repet, pentru că nu se cunoştea, convingerea asta o am eu, din câte am studiat, necunoscându-se pronunţia, nu s-a putut realiza traducerea. Or, pentru noi românii, aşa, mlădiţe ale arborelui bătrân, percepţia noastră şi pronunţia noastră diftongizat-palatalizată ne-a permis să facem o altă decriptare”, spune acesta. „Şi se vede, de exemplu domnul Augusto Ponzio, profesor la Universitatea din Bari care a condus secţiunea unde eu am vorbit şi doamna Susan Petrini care este şi vicepreşedinte Institutului Mondial de Studii Semiotice, s-a ridicat în picioare şi m-au îmbrăţişat şi au spus că este o chestie extraordinară”, subliniază Cadar.
Cercetătorul spune că a avut o vie dispută cu unii dintre colegii săi linvişti în privinţa unui regionalism des folosit în Maramureş. „Este vorba despre verbul «a la», adică a spăla. Este un verb des folosit în zona Maramureşului. Marii lingvişti au spus că este un regionalism. Şi-atunci dacă este regionalism de ce francezii spun «je me lave» şi utilizează rădăcina şi dezvoltă cuvântul?”, se întreabă Cadar.

Harta veche a lumii ar putea fi schimbată

Lucrarea folosită de băimărean ca referinţă este intitulată „Stematografia Idilicorum Raestitutio”, adică restituirea stemelor ţărilor ilirice şi aparţine unui savant croat, Pavlo Witter Witezowie.
„Este foarte importantă pentru că prezintă pentru prima dată cu adevărat stema Daciei.Apoi trebuie să ţinem cont că o sumedenie de actuale teritorii europene constituite în state poartă numele dacilor: «Deutschland», ducii olandezi, danezii. Am o hartă din secolul XV a marelui prelat al Suediei, Jahannes Magnus Olahus, «Carta Marina» care ne prezintă o hartă a Danemarcei pe care scrie «Dacia Sive Danemarca» – Dacia care se cheamă Danemarca. Dacă am analiza stenograma discursului întâlnirii dintre Pliniu cel Bătrân şi Flimon Maramureşeanul în anul 43 d.Chr., am putea afla măcar în mare cât de impresionant teritoriu avea ţara noastră cea bătrână sau cât de vaste erau teritoriile locuite de strămoşii noştri. Filimon Maramureşeanul îi răspunde lui Pliniu cel Bătrân spunându-i „Eu nu sunt conducător al cimbrilor cum voi ne spuneţi, latinii. Eu sunt conducător al boilor sau al zimbrilor «de zimbras vocaris sum» şi spune «ţara noastră se întinde din largul Coastelor Iutlande ale Danemarcei până în Indii». De ce până în Indii? Trebuie să ştiţi că înainte de Potop migraţia s-a făcut din zona Nordului Africii, din zona, zic eu, eritreico – egipteană, pentru că acolo am găsit reminescenţe în cercetările mele, lumea a migrat după potopul care a avut loc în Nordul Africii şi prăbuşirea Saharei şi toate astea, în vechea Depresiune Sarmatică unde astăzi se află Marea Neagră. Pontul Euxin sau Axa Ina. În limba veche Axa Ina înseamnă Puntea Asiei, că am reuşit să decriptez şi această toponimă”, susţine Cadar.
Interpretează migraţia
Din punctul de vedere al lingvistului maramureşean, lumea din faţa potopului s-a îndreptat spre înălţimile tibetane şi s-au constituit în ceea ce istoricii definesc ca Dacia Bactrică. Acolo s-au retras o parte din strămoşii noştri, cealaltă a rămas în zona intracarpatică şi s-au dezvoltat pe două culoare diferite dar lingvistica a păstrat elemente de esenţialitate profundă.
„Şi-atuncea acest proces de indo-europenizare, că această întrebare mi s-a pus şi la Sofia, cum văd procesul de indo-europenizare: mult târziu după potop, când cei de acolo vor să se întoarcă spre locurile de identitat, spre locurile de origine. Acuma problema este că trebuie să se şi accepte pentru că se crează nişte controverse înspăimântătoare dar lumea trebuie să ştie că există dovezi. Eu vreau să vă spun numai că dacă aţi merge la o agenţie de turism grecească şi aţi lua un pliant cu insulele din arhipelagul egeico-mediteranean aţi vedea că toate denumirile de acum 2.000 de ani sunt denumiri pur şi simplu româneşti sau vlăheşti. Aş zice vlăheşti pentru că „vlahi” este numele nostru cel adevărat şi în limba sfântă „vala alhala”, înseamnă „fiii lui Dumnezeu”. De exemplu dacă luaţi Mesina, numele ei vechi este Ţâncla, păi ţânc nu este tot mezin? De la pierderea Troiei din 1299, strămoşii noştri pierd controlul asupra arhipelagului egeico-mediteranean şi se schimbă toate datele istoriei. Enea care a descălecat în Latium n-a fost trac? Ni se face cadou lupoaica de către „Roma madre” când habitatul lupului în proporţie de 68% după specialişti este în zona intracarpatică nu într-o zonă meridională, nu într-o zonă cu climă mai caldă. Sunt o grămadă de lucruri care nu se potrivesc în istorie”, explică lingvistul .

Istoria s-ar putea rescrie

Întrebat dacă savanţii vor accepta cele spuse de el şi vor relua studiul unor evenimente istorice, George Cadar spune că ar trebui înfiinţată o şcoală specializată pe semiotică şi decriptarea vechilor înscrisuri.
„Dacă noi vom putea pune pe picioare o şcoală de conservare a identităţii şi vom mai crea şi un departament de decriptare a inscripţiilor şi nu vom intra într-o zonă ezoterică, fabulatorie şi vom veni totdeauna cu probe, cu demonstraţii practice, cu bibliografie, cu cercetare extrem de riguroasă atunci lumea îşi va schimba opinia. Vrând, nevrând ne vom întoarce acolo unde am întrerupt firul identităţii noastre. Cred că într-o zi acest lucru se va întâmpla. Important este că eu am adunat un material foarte important în cei 40 de ani de cercetare, am şi scos câteva cărţi. Pot să aibă foarte multe erori cărţile mele dar dacă lumea va şti să le citească, să le aprofundeze aşa cum trebuie, va găsi şi informaţii foarte preţioase”, concluzionează acesta.
În aprilie 1912, doi ţărani au găsit, într-o movilă de la locul “Părĭnak” de lângă satul Ezerovo (fost Dipsis-gjol, reg. Borisovgrad, dep. Plovdiv), un inel de aur, scris cu alfabet grecesc, dar într-o limbă necunoscută. Împreună cu el s-au descoperit şi alte obiecte, între care o diademă de aur încrustată cu cercuri, o linguriţă de aur cu mâner răsucit, o oglindă arhaică de bronz nedecorată, două plăcuţe de aur cu trei laturi şi cioburi dintr-un vas de ceramică neagră.această concluzie”.

vineri, 26 septembrie 2014

Setari telefon LG

If you are experiencing some of annoying LAG on your G3,here is how to get LAG away (works with my G3) :

1. Enter the following based on your device model:
3845#*855# (for International model)
3845#*851# (for T-Mobile)
3845#*850# (fot AT&T)
5689#*990# - LG Hidden Service Menu
Dial: ##228378 + send, LG Hidden Service Menu (Reduced) ..

!!! Verizon- don't know,because when you enter model number of these two carriers nothing happens. Someone could check this out and tell me !!!

2. Scroll down to High Temperature Property OFF,and select
3. Turn it ON...
4. Turn G3 fully off...
5. Wait at least 10sec...
6. Turn it back on and wait about 30sec. when Screen Lock shows...

!!! NEW ADDON !!! For more speed... Tested by me for 14 days... Everything went excellent! Follow these steps after you have done those above...

1. Again enter hidden menu according to your device model number
2. Select Thermal Daemon Mitigation OFF
3. Turn it ON
4. Turn OFF your G3.
5. Wait for around 30sec
6. Turn it on and after lock screen appears unlock it
7. Wait for at least 60sec more for G3 to finish sync and stuff
8. BOOM much more fluid and much faster G3

... BUT... Now that you have activated Thermal DAE you display will not lower screen brightness anymore. So if you put it to 90% it will stay 90%,if you put it to 100% it will stay there (be caution at 100%,test it)... I put mine to 80-90%,and never had G3 hot or misbehave strangely while playing games,recording 4k video,shooting pictures... Just one thing I noticed... IT IS BLAZING FA ST
 Also you can test it after Clean Master clean up like by Antutu and see test results.

LAG-FREE G3

"NOTE" I am not responsible for any damage made to your phone!
 
Accesați meniul ascuns al telefonului tastând 3845#*855# și setați Enable la Thermal Daemon Mitigation și High Temperature Property; totodată intrați la Developer options și reduceți animațiile la .5x (sunt 3).

 Treceți pe ART și rootați apoi telefonul; instalați Titanium Backup și scoateți toate programele care nu vă interesează.
Așteptați 1-2 zi și veți vedea o creștere mare în autonomie și faptul că nu se mai încălzește în partea superioară mai deloc.
De asemenea instalați și modul de cameră a lui Hendrickson.
 DA Setari > Afisaj > Ecran de Start si dai pe OFF Smart Buletin
Poti intra si pe Smart Buletin si sa alegi disable doar la LG Health.
 Nu stiam ca dupa fieare update sa se faca revenire la setarile din fabrica (pe de alta parte ma asteptam ca aceasta revenire sa fie totala.. implicit si la soft - V10a ).

Acum telefonul chiar nu mai are nici  cel mai mic lag, RAM-ul este la jumatate liber (fata de un sfert cat aveam inainte), nu mai agata...
 Pentru culori : Settings -> General - > accessibility - > color adj pe on si pui iconita pe camera

marți, 24 iunie 2014

Cum creezi un stick USB bootabil pentru Windows, Linux, OS X, MS DOS

Pentru că foarte puţini dintre noi mai lucrează cu CD-uri, trebuie să ştiţi cum puteţi crea un stick USB bootabil pentru a instala orice sistem de operare. Instalarea unui sistem de operare a fost întotdeauna o operaţiune relativ simplă. Cea mai complicată noţiune pe care trebuie să o aveţi în vedere, de cele mai multe ori, este legată de definirea unor partiţii. Înainte de aceasta, prioritară este însă obţinerea unui mediu de instalare. În mod uzual, aţi fi apelat la un CD sau DVD. Acea soluţie nu mai este însă valabilă într-un secol dominat de ultrabook-uri, hibride şi alte sistem portabile care vin fără o unitate optică. Ca urmare, a mai rămas opţiunea utilizării unui stick USB pentru a îndeplini exact aceeaşi operaţiune. În principiu, acest tutorial se aplică şi pentru crearea de carduri SD bootabile, dar, pentru că este mult mai probabil să aveţi la îndemână un stick USB, în continuare voi face referinţe aproape exclusiv către acest mediu de stocare. Mai jos, voi descrie în detaliu cum puteţi instala, pornind de la o imagine de CD sau DVD, orice sistem de operare. Multe dintre soluţiile prezentate se aplică în mai multe scenarii, există însă câteva situaţii în care sunt cele mai bune. Totul este să aveţi în vedere faptul că nu e suficientă copierea fişierelor de pe un disc pe un stick de memorie. Sunt necesare programe specializate sau diverse linii de comandă. Ca un mic detaliu, aproape de fiecare dată, ce aveţi pe respectivul stick USB sau card SD se va şterge.

O distribuţie Linux dintr-o imagine ISO

Cei de la Canonical, creatorii Ubuntu, recomandă folosirea utilitarului Universal USB Installer, descărcabil gratuit de aici. Acesta funcţionează de minune pe sistemele cu Windows şi vă poate crea stick-uri USB dintr-o varietate foarte mare de distribuţii. Interfaţa este foarte simplă. Nu trebuie decât să vă descărcaţi kitul de instalare al OS-ului de care aveţi nevoie în format ISO, să bifaţi din lista aplicaţiei numele respective distribuţii şi, printr-un click pe browse, să alegeţi fişierul descărcat anterior. După ce aţi trecut prin aceste etape şi aţi ales litera aferentă stick-ului USB, cu un click pe ,,Create” aţi demarat crearea stick-ului bootabil. O unealtă alternativă pentru aceeaşi operaţiune este UNetbootin. Descărcabil de aici, acest utilitar are avantajul de a rula la fel de bine pe Windows şi pe Linux. Dacă aveţi deja instalat Ubuntu, printre utilitarele incluse în acest sistem de operare se numără şi Startup Disk Creator, o soluţie foarte facilă pentru aceleaşi activităţi.

O distribuţie Linux dintr-o imagine IMG

Unele distribuţii de Linux sunt disponibile pentru descărcare doar în format IMG, în loc de ISO. Acest tip de fişiere RAW trebuie scrise direct pe un mediu de stocare USB. Pentru asta, puteţi folosi Win32 Disk Imager. Descărcabil de aici, acest utilitar funcţionează atât pentru a inscripţiona conţinutul unui IMG pe un stick USB, cât şi pe un SD. Tot ce aveţi pe mediul de destinaţie se va şterge. Deşi este puţin probabil să folosiţi această funcţie, tot Win32 Disk Imager vă permite să creaţi un fişier IMG din conţinutul unui card sau stick de memorie. Utilizatorii de Linux pot folosi o linie de comandă foarte simplă pentru îndeplinirea acestei sarcini. Cu un stick USB sau card SD conectat la PC, deschideţi o fereastră de terminal şi introduceţi această comandă, fără ghilimele ,,sudo dd if=/home/user/file.img of=/dev/sdX bs=1M”. Nu trebuie decât să înlocuiţi în comandă /home/user/file.img cu locaţia exactă a fişierului IMG sursă. De asemenea, /dev/sdX este calea spre stick-ul de memorie pe care trebuie să o personalizaţi în funcţie de ce aveţi voi în sistem. Dacă greşiţi şi rămâne introdusă partiţia voastră de boot, riscaţi să v-o corupeţi cu conţinutul imaginii de CD, context în care computerul nu va mai porni.

Windows 7 dintr-un ISO

În urmă cu ceva timp, cei de la Microsoft au creat un utilitar foarte simplu de folosit cu numele de Windows 7 USB/DVD download tool. Acesta poate fi descărcat de pe website-ul Microsoft şi funcţionează atât pentru a crea stick-uri USB sau SD-uri bootabile, cât şi DVD-uri. Ca un mic detaliu, acest utilitar nu funcţionează decât cu imagini ISO originale, nemodificate, ce provin de la Microsoft. Dacă nu aveţi un astfel de ISO, îl puteţi descărca direct folosind link-urile de mai jos. Pentru a le folosi, la instalare veţi avea nevoie de un cod de licenţă. Dacă nu-l aveţi, Windows-ul instalat va expira în 30 de zile. Utilitarul celor de la Microsoft este de genul Next-Next-Finish. În prima etapă alegeţi sursa în format ISO, în a doua etapă alegeţi mediul de stocare de destinaţie, USB Device sau DVD, iar în a treia etapă aşteptaţi câteva minute până se încheie procesul.

Windows 8 şi Windows 8.1 dintr-un cod de licenţă

Dacă aveţi o cheie de instalare pentru Windows 8 sau Windows 8.1, puteţi descărca mediul de instalare direct de pe website-ul celor de la Microsoft. În acest mod puteţi obţine un ISO utilizabil ulterior sau puteţi crea direct un stick USB bootabil. Pentru întregul proces a fost creată o pagină web intitulată sugestiv Upgrade Windows with only a product key. Descărcaţi de acolo un utilitar de câţiva MB, introduceţi codul vostru de licenţă şi urmaţi cei doi, trei paşi, bifând realizarea unui ,,USB flash drive”. Nu uitaţi că sunt coduri diferite pentru instalarea Windows 8 şi Windows 8.1. Dacă nu aveţi un cod pentru versiunea mai recentă de Windows, cel mai bine ar fi să instalaţi Windows 8 şi după aceea să faceţi upgrade gratuit la Windows 8.1. Aceasta este metoda recomandată şi suportată de Microsoft.

Windows 8 şi Windows 8.1 dintr-un ISO

În cazul în care aveţi deja un ISO cu Windows 8 sau WIndows 8.1 pe care vreţi să-l folosiţi la instalarea sistemului de operare de pe un stick USB, pentru crearea mediului de bootare, funcţionează la fel de bine utilitarul Windows 7 USB/DVD download tool. Nu trebuie decât să alegeţi în prima etapă ISO-ul pe care îl aveţi disponibil şi să urmaţi aceeaşi paşi pe care i-am detaliat mai sus.

Stick USB cu DOS

Chiar dacă suntem în 2014, nu este exclus să aveţi nevoie de un stick USB cu DOS pentru update de BIOS sau pentru actualizarea firmware-ului unei componente hardware, gen placă video. Rufus este un utilitar gratuit pentru această operaţiune ce poate fi descărcat de aici. Rufus foloseşte FreeDOS, o versiune open source a popularului sistem de operare ce vă permite să rulaţi orice program de DOS de care aţi avea nevoie. Utilitarul în sine este foarte simplu de folosit. Îl porniţi cu un stick USB conectat pe care îl alegeţi ca destinaţie în partea de sus a ferestrei, în câmpul Device. În rest, bifaţi toate funcţiile precum în captura de ecran de mai sus, mai ales partea cu ,,Create a bootable disk using FreeDOS” şi faceţi click pe Start.

Stick USB bootabil cu Mac OS X

Cel mai recent OS X, Mavericks, poate fi descărcat gratuit din Mac AppStore. Pentru a trece respectivul fişier pe un stick USB aveţi două opţiuni. Puteţi folosi o linie de comandă în terminal, de forma ,,createinstallmedia” sau, mai intuitiv, puteţi folosi utilitarul DiskMaker X, descărcabil gratuit tot din AppStore-ul de Mac sau de aici. Dacă vă încântă mai mult varianta complicată, în primul rând trebuie să fi descărcat OS X Mavericks. Pentru a verifica dacă îl aveţi descărcat, ar trebui să apară în Applications cu numele de Install OS X Mavericks. După această etapă, totul se rezumă la o linie de comandă pe care vă recomand să o copiaţi, fără ghilimele, exact cum o vedeţi mai jos. ,,sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/Name –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app –nointeraction” Singura modificare pe care trebuie să o faceţi pe sistemul vostru este să înlocuiţi cuvântul Name, îngroşat mai sus, cu numele stick-ului USB exact aşa cum apare în Finder. Nu este exclus să poarte numele de Untitled, dacă a fost formatat recent, dar poate fi redenumit în orice. Stick-ul proaspăt creat poate fi folosit pentru a instala cea mai recentă versiune de OS X pe orice Mac sau pentru a actualiza un sistem cu o versiune mai veche a sistemului de operare creat de Apple. Deşi OS-ul în sine este gratuit, cu un astfel de memory stick scăpaţi de timpi îndelungaţi de descărcare.

Dintr-un ISO cu Windows pe Mac

Cea mai bună metodă pentru a rula Windows pe Mac implică sistemul BootCamp inclus în OS X. Acest utilitar, accesibil din secţiunea Utilities din Applications, vă trece prin toate etapele necesare realizării unui stick USB bootabil. În plus, cel mai important avantaj este că Boot Camp vă va trece conţinutul unui ISO cu Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1 pe stick şi vă va include pe acelaşi mediu de stocare şi toate driverele de care aveţi nevoie pentru ca lucrurile să meargă ca unse pe MacBook-ul vostru cu Windows. De asemenea, nu uitaţi că pentru a intra înapoi în OS X aveţi nevoie de utilitarul Boot Camp instalat pe Windows. Stick-ul USB cu Windows realizat prin intermediul asistentului Boot Camp poate fi folosit pentru a instala Windows pe orice Mac, dar nu şi pentru a instala Windows pe un PC.

Ce trebuie să mai ştiţi?

Toate utilitarele descrise mai sus foarte intuitive. Mare problemă este că s-ar putea să nu le ştiţi numele, să nu ştiţi la ce folosesc, care sunt cele mai bune pentru scenariul vostru sau de unde le puteţi descărca. Răspunsul la toate aceste întrebări îl găsiţi mai sus.

vineri, 2 mai 2014

WayteQ X850

Display: 4.3" touch screen TFT LCD
Culori LCD: 65 536 nuante
Rezolutie: 480 x 272 (16:9 ratio)
Orientare LCD: orizontala
Procesor (CPU): Procesor SiRF Atlas V, 664MHz ARM11 cu DSP pentru GPS de 250MHz incorporat
Memorie: 4 GB (pentru stocare)
Memorie (RAM): 128 MB (pentru programele in derulare)
Bluetooth: nu
Receptor GPS: Atlas V, (64 canale)
Card memorie: slot MicroSD, MicroSDHC
Difuzor: Incorporat
Iesire casti: 3.5mm Jack
Redare video: AVI(XVID/DivX3.11), FLV, WMV, ASF, 3GP, MP4
Redare audio: MP3, OGG, WMA, AAC, WAV(PCM,ADPCM)
Redare foto: JPG, PNG, BMP, GIF
Sistem de operare: Windows CE 6.0
USB: slot Mini-B USB
Tip acumulator: Lithium
Soft de navigatie: Nu
Dimensiuni: 119,6 x 76,3 x 13,5 mm

miercuri, 2 aprilie 2014

Egreat R1

Procedura de update/restaurare media player EG-R1/R2A/R4A/R6A
1)se pune ultimul FW de aici pe un stick USB,dezarhivat, în radacina
2)se închide playerul.
3)se identifica butonul de reset (lateral dreapta).
4)se apasa acel buton, si se mentine apasarea.
5)se porneste playerul,din telecomanda, mentinând apasarea pret de 10 secunde
6)se asteapta instalarea FWului

Atentie: apasarea pe butonul de reset începe la pasul 4 si se mentine 10 secunde dupa ce ati pornit playerul (pasul 5)

Parola adulti 1325

Linkuri info&updates:

Firmware versions

Firmware original
ilegAL Firmware R6A
ACRyan Firmware R6A
CS 2in1 Firmware R6A
SDK4 Firmware R6A
Firmware Egreat R6A-II

Adaptoare wireless (chipset: REALTEK RTL 8191, 8192; 8709, RTL8187, RTL8712) compatibile cu Egreat R6A:

EDIMAX EW-7622UMn
sau de la Emag: NW360
Adaptor wifi wireless usb 2.0 N300 rtl 8191