SAVARINE:
Ai nevoie de :
-5oua
-6 linguri zahar
-6 linguri pesmet (pesmetul sa nu fie foarte fin)
-1 lingura faina
-o jumatate de praf de copt
-se freaca galbenusurile cu zaharul
-albusurile se bat spuma tare
-se amesteca galbenusurile cu spuma (albusurile batute)
-se adauga pesmetul,faina si praful de copt
-se pune in formele de silicon unse cu ulei si se lasa la foc cam 15 minute (180-200 grade)
SIROP:
-1 cana zahar
-1 cana apa rece
-2 plicuri zahar vanilat
-1 lingura esenta de rom (acum depinde si cat de
concentrata e esenta ,daca e prea concentrata poti sa pui un pic mai
putin,dupa cum iti place si tie)
-se pune zaharul la topit
-dupa ce e topit
se ia de pe foc si se adauga apa rece (daca pui apa rece peste zaharul
topit cat cratita e inca pe foc ,poate sa dea pe dinafara,asa ca trage
un pic cartita de pe foc)
-se pune la foc din nou,se adauga rom-ul si zaharul vanilat
-se lasa sa se raceasca un pic si apoi se insiropeaza (se baga savarinele in sirop)
SOS BECHAMEL CU PIEPT DE PUI si ciuperci
-piept de pui
-ciuperci
-unt
-lapte
-faina
-se calesc ciupercile in 50 de grame de unt (o felie de 2 degete de unt)
-dupa 10 minute ,se adauga pieptul de pui taiat bucati si se calesc impreuna cu ciupercile
-se adauga apa ca sa fiarba pieptul de pui
-se lasa pana e fiert pieptul de pui si apa a scazut
SOS
-50 de grame de unt se pun la topit,
-2 linguri de faina
-300 de ml lapte fierbinte
se topeste untul,se adauga faina si la final 300 ml lapte fierbinte
se poate adauga si 2 linguri de smantana
se condimenteaza cu sare,piper si un pic de delicat,se adauga si patrunjel
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu