Oua false din China
Oua de gaina false, chinezesti, facute de mana omului !
China este deja renumita ca tara care falsifica absolut orice, incepand de la imbracaminte si incaltaminte, pana la telefoane mobile din cele mai renumite branduri internationale. Am vazut marci renumite de telefoane mobile, clonate 1 la 1 de catre chinezi, cum ar fi Nokia, Iphone, etc ..
Ei, iata ca au ajuns sa falsifice pana si alimentele !!!! De la snitele facute din carton macinat, pana la oua de gaina !!! Da, ati auzit bine, chinezii au inceput sa faca oua de gaina false, din diverse materiale chimice. Problema este ca, sunt facute atat de bine, incat nu poti sa deosebesti un ou de gaina natural, de un ou de gaina chinezesc falsificat !!!
Potrivit unor informatii aparute pe internet, in China exista chiar scoli in care se invata asa ceva: falsificarea produselor !!! Incredibil !!!
O sa vedeti in cele ce urmeaza, cateva explicatii despre cum fabrica
chinezii oua de gaina FALSE, din diverse materii chimice !!!!
Sunt folosite 7 tipuri de materiale chimice:
Ouale false se fac din carbonat de calciu, amidon, rasina, gelatina,
alumina si alte produse chimice.
Oul crud se formeaza in forma plina cam 2/3, se pun clorura de calciu,
coloranti, oul incepe sa capete forma cunoscuta.
Pentru a
creea “galbenusul de ou” se foloseste “apa magica”, adica clorura de calciu, si
se formeaza intr-o matrita rotunda.
Culoarea
galbenusului de ou, cea de galbenus de ou crud, se obtine prin folosirea unui
pigment de culoare galbena.
In matrita se pune alb brut de ou la nivel de 1/3, la fel ca prima turnare,
galbenusul de ou se introduce la fel ca galustele in supa, totul se spala in
apa magica, iar jumatatea de ou incepe incet sa se formeze. Forma de ou se lasa
sa se usuce 1 ora, iar dupa spalarea cu apa este gata. Liniile de cuplare a
jumatatilor de oua se estompeaza prin cufundare in parafina si carbonat de
calciu, pentru formarea cojii in aceasta solutie, care se repeta de mai multe
ori, pana cand coaja se intareste putin. Dupa clatirea in apa rece,
linia de cuplare se estompeaza, iar in acest moment oul a capatat forma finala.
Coaja
tare este formata prin imersarea lor in parafina, dupa care se lasa la uscat sa
se intareasca.
Coaja
artificiala de ou este foarte fragila si se sparge usor.
In timpul prajirii se formeaza multe bule mici, dar multi oameni nu remarca
diferenta. Oul fals arata exact la fel cu oul de gaina natural, are gust mai
bun decat cel adevarat, dar produce toxiinfectii alimentare iar utilizarea lor
o perioada mai indelungata poate duce la dementa !!!
Sincer, incepe sa-mi para rau ca m-am nascut prea tarziu, intr-o perioada
in care se pare ca nimic nu mai este ceea ce pare, intr-o perioada in care in
toate domeniile de activitate falsurile incep sa ia locul originalului, si ceea
ce este pur si simplu strigator la cer, de multe ori cu consecinte grave asupra
sanatatii noastre. Dar, ce mai conteaza, atat vreme cat “niste oameni” fac bani
din asta, nu ? … Trist dar adevarat …
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu