Translate

duminică, 1 martie 2009

Alfabetul ilustrat al tehnologiei


Alfabetul ilustrat al tehnologiei

Poate in timpul unui proiect de-al vostru poate aveti nevoie sa downloadati datele in excel folosind PHP-ul. Se creeaza 3 fisiere in acest exemplu.te in timpul unui proiect de-al vostru poate aveti nevoie sa downloadati datele in excel folosind PHP-ul. Se creeaza 3 fisiere in acest exemplu.
  1. class.export_excel.php - acest fisier contine codul pentru exportarea datelor in excel.
  2. export_excel.php - acest fisier contine codul care atribuie valori header-ului din excel si datelor din excel. Headerul este un array de o singura dimensiune. Si celalalt are valorile care trebuiesc exportate si este un array bidimensional. Si acest fisier contine sinumele fisierul care va fi generat. Daca un fisier este numit “daily_report.xls”, el trebuie generat cu fisierul “export_excel.php?fn=daily_report”. “Fn” este o variabila $_GET care da numele fisierului xls.
  3. test.php - Acest fisier contine datele care vor fi afisate in pagina web si sunt aceleasi care vor fi exportate si in fisierul xls. Rubrica si valorile sunt stocate in variabilele de sesiune. Variabila $_SESSION['report_header'] contine headerul fisierul excel si variabila $_SESSION['report_values'] contine datele excelului.
Luat de pe http://blog.atweb.ro iar fisierele se pot descarca de aici
http://blog.atweb.ro/wp-content/uploads/2008/05/excel.zip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu