Translate

marți, 17 martie 2009

Noi solutii de dezinfectie

W32\Downadup - noi solutii de dezinfectie

W32\Downadup, cunoscut si ca W32\Kido sau W32\Conficker persista in a infecta PC-urile din intreaga lume si variantele nou aparute sunt dificil de indepartat din calculator.
BitDefender a dezvoltat un site special cu informatii despre acest virus, doua programe de indepartare a lui din PC-ul personal si de asemenea din retea (NOU).
In plus site-ul ofera si scanare gratuita, ce dureaza doar 30 de secunde, ce va detecta prezenta unei infectii active cu W32\Conficker in PC.
Site-ul poate fi accesat la una din adresele: http://www.downadup.org/ sau http://bdtools.net/

Norman DNA Matching - o tehnologie inovatoare

Secventele de ADN (DNA in engleza) sunt caramizile care alcatuiesc profilul ADN uman. In acelasi fel, cod-ul programelor si instructiunile acestora pot fi privite ca o secventa a “ADN-ului” programului respectiv.

Spre deosebire de cercetarile de tip criminalistic in cazul unei crime, aceasta tehnologie permite detectarea noilor virusi, fara a avea o semnatura pentru acestia.
Daca noul virus “mosteneste” o parte din cod-ul altui virus cunoscut, Norman DNA Matching va concluziona ca acel fisier este infectat.

Din pacate, pe internet au aparut asa-numitele “Studiouri de creare de virusi” unde oricine poate comanda un nou virus\troian\backdoor\keylogger si acesta este fabricat in cateva zile.

Foarte multi virusi realizati in acest fel, contin parti din codul altor virusi pre-existenti, pe baza carora sunt creati.
Noua tehnologie Norman va fi in stare sa-i detecteze fara definitii.

Prin aceasta, alaturi de metodele clasice de detectie prin semnaturi, si completand noile tehnologii euristice, Norman face un nou pas in lupta impotriva criminalitatii informatice.
Noua tehnologie poate fi testata descarcand programul Norman Endpoint Protection, aflat momentan in stadiu Beta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu