Translate

joi, 21 iulie 2011

Dictatorii lumii

nii dintre noi am simtit pe propria piele ce inseamna sa traiesti in dictatura. Tinerii sub 25 de ani afla de la parinti sau din carti in ce conditii traiau romanii sub dictatura lui Ceausescu. Din pacate, lumea a fost, si inca mai este, condusa de unii dintre cei mai de temut sefi de stat, care ignora saracia, isi infometeaza poporul si isi omoara opozantii. Iata mai jos un top al celor mai nemilosi dictatori ai lumii moderne si, din nefericire, Nicolae Ceausescu se afla printre ei.
Cele mai sarace tari, conduse de cei mai nebuni dictatori. Ceausescu se afla printre ei GALERIE FOTO
1.Kim Jong-Il
Presedintele Coreei de Nord a preluat puterea in 1998, cand tatal sau, Kim Il-Sung a murit. Se crede creatorul Universului, alaturi de tatal sau, si are o „Echipa a placerii”, un grup de femei care il urmeaza peste tot. Crede despre Coreea de Nord ca este cel mai democratic, liber si respectat stat din lume.

Pretinde ca el a inventat hamburgherul si a vrut sa depopuleze capitala tarii de toti locuitorii mici de statura, din cauza faptului ca este complexat de propria statura. Copiii invata la scoala ca presedintele nu merge niciodata la toaleta.

Cel mai trasnit lucru pe care l-a facut a fost sa rapeasca doi regizori din Coreea de Sud, pe care i-a pus sa realizeze un remake dupa Godzilla, in maniera conumista.

Considera ca tara pe care o conduce este un paradis, unde nimeni nu stie ce este saracia si unde toata lumea duce o viata fericita. In viata reala, coreenii sunt adesea torturati si majoritatea lucreaza in cooperative agricole.

2.Mobutu Sese Seko

Mobutu a fost presedintele Zairului (acum Republica Democrata Congo). A interzit toate palariile si caciulile cu imprimeu care imita pielea de leopard, el fiind singurul care purta astfel de accesorii.

A comandat ca intr-o seara toate programel de la televiziune sa inceapa cu el coborand din Rai. Si-a atribuit diferite apelative, unul dintre ele fiind „Cel mai puternic razboinic, care, datorita rezistentei si dorintei de a castiga, va merge din victorie in victorie si va lasa numai foc in urma sa”. Baga la inchisoare pe toti cei care nu aveau nume african.

A fost inlaturat de la putere in 1996, iar un an mai tarziu a murit, in Maroc, de cancer la prostata.

3.Francois Duvalier

Ales presedinte pe viata, Francois „Papa Doc” Duvalier a condus Haiti intre anii 1957-1971. In urma unui atac de cord, l-a numit pe Clement Barbot, seful unui grup paramilitar, sa preia puterea in timp ce el se recupera in urma bolii. Dupa ce s-a insanatosit, l-a acuzat pe Barbot ca a vrut sa-l inlature de la putere si a comandat asasinarea lui. Si pentru ca nu l-a putut gasi, Duvalier a inceput sa creada ca acesta s-a transformat in caine negru si a comandat omorarea tuturor cainilor negri din Haiti.

In 1961, cand a organizat alegeri, a fost ales cu 100% din voturi. Ii obliga pe haitieni sa recite in fiecare zi o rugaciune care ii era dedicata.

A murit in 1971, iar puterea a fost preluata de fiul lui, Jean-Claude Duvalier, cunoscut si sub numele „Baby Doc”.

4.Saparmurat Niyazov

Niyazov a fost presedintele ales pe viata al Turkmenistanului intre anii 1990-2006. A ramas celebru pentru faptul ca a denumit lunile anului dupa numele lui, ale membrilor familiei si dupa cartile scrise de el, iar painea a denumit-o dupa numele mamei sale.

Avea toti dintii de aur si folosea machiaj si ruj cand participa la concerte. A cerut ca una scrierile lui sa capete aceeasi importanta ca si Coranul, iar toate bancnotele din tara au portretul lui pe ele. Pentru a nu fi concediati sau pentru a-si lua permisul de conducere, turkmenii trebuie sa stie pe de rost pasaje din cartile sale.

5.Francisco Macias Nguema

Nguema a fost presedinte in Guineea Ecuatoriala intre anii 1968-1979, fiind dat jos de catre nepotul sau, care este si in prezent dictator in Guineea. In timpul lui Nguema, folosirea cuvantului „intelectual” era interzisa, ca si pescuitul. Motto-ul national era: „Nu exista alt Dumnezeu in afara de Macias Nguema”.

L-a asasinat pe seful bancii centrale si a ascuns toti banii si tezaurul national la el acasa. In 1975, de Craciun, a ordonat asasinarea a 150 de dizidenti, pe stadion, pe ritmul melodiei „Those were the days”.

Dictatura lui care friza nebunia a luat sfarsit in 1979, cand a fost executat cu 101 gloante. A fost inlocuit de nepotul lui, care a instaurat o noua dictatura.

6.Yahya Jammeh

Jammeh a preluat puterea in Gambia in 1994 si sustine ca este in continuare presedinte datorita puterilor supranaturale pe care le are. A rapit peste 1.000 de conationali, pe care ii banuia de vrajitorie.

Titlul sau oficial este: „Excelenta Sa Seic, Profesor si Doctor Alhaji Yahya Abdul-Azziz Jemus Junkung Jammeh Naasiru Deen”. Sustine ca a de scoperit tratamentul pentru HIV/SIDA. Considera ca tara sa a fost cea mai mare de pe continentul african (Gambia este cel mai mic stat african) si ii acuza pe englezi ca le-au vandut pamanturile francezilor.

7.Muammar Qaddafi

Este presedintele Libiei si preluat puterea in 1969, in urma unei revolutii. Dupa trei ani in care a fost prim minitru, s-a autointitulat „Frate si ghid al revolutiei”. Toate garzile lui sunt femei virgine si poarta intodeauna haine traditionale libiene si ochelari de soare.

Da vina pe Osama bin Laden si pe droguri pentru revolutia care a izbucnit in Libia in martie si care continua si acum, si spune ca va cuceri Statele Unite.

Sustine ca Europa are sa-i dea 5 miliarde de euro si a scris un memoriu la Natiunile Unite prin care cere dizolvarea Elvetiei. Si-a declarat sustinerea pentru piratii somalezi si i s-a adresat lui Obama cu „My son” (Fiul meu).

8.Idi Amin Dada

A condus Uganda intre 1971-1979. Se spune ca Amin isi manca opozantii sau isi hranea crocodilii, pe care le crestea drept animale de casa. Isi spunea „Cuceritorul Imperiului Britanis” sau „Presedinte pe viata”. A interzis accesul tuturor asiaticilor in Uganda, dupa ce fiica unui asiatic a refuzat sa se casatoreasca cu el. Se pretindea a fi Regele Scotiei si se pare ca i-a scris scrisori de dragoste Reginei Elisabeta. Dupa ce a fost inlaturat de la putere, a fugit in Libia, apoi in Arabia Saudita, unde a murit in 2003.

9.Rafael Trujillo

A condus Republica Dominicana din 1930 pana in 1938 si din 1942 pana in 1952 si a fost unul dintre multii dictatori care se credeau Dumnezeu. A comandat ca in toate bisericile sa se scrie „Dumnezeu in Cerri, Trujillo pe pamant”. La o petrecere pentru care a cheltuit 30 de milioane de dolari si-a numit fiica regina si pe ful sau de 3 ani l-a facut colonel. Facea campanie pentru ca sotiei sale sa ii fie inmanat Premiul Nobel pentru Literatura, desi era analfabeta. A fost omorat in 1961, iar familia a fost fortata sa paraseasca tara.

10.Nicolae Ceausescu

A fost secretarul general al Partidului Comunist Roman din 1965 pana in 1989. Se autointitula „Geniul din Carpati”. A comandat forurillor romanesti de resort sa intervina ca sotia lui (cu studii elementare) sa faca parte in Academia de Stiinte de la New York, iar in Romania (sub dictatura sa) toate cercetarile stiintifice in domeniul chimiei sa includa si numele ei.

A construit cel mai mare palat din Europa (Casa Poporului), care acum este sediul Parlamentului, dar care nu foloseste decat 30% din el. A fost inlaturat de la putere si executat in timpul revolutiei din decembrie 1989.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu